Identitet og arbejde

»I karrieresamfundet er identiteten bundet op på folks arbejde, så når man ikke er på arbejdsmarkedet mere, er der en tendens til, at andre tænker, at man ikke har noget at fortælle. Men jeg har mange jævnaldrende kvindelige venner, der er spændende at høre på. Nogle af dem er bare ikke så højtråbende, så man skal måske bore lidt mere for at få de gode historier frem og ikke standse med spørgsmålene efter: Hvad laver du så?” Siger Camilla Lindemann.

Citatet stammer fra et interview i Jyllands Posten med mig søndag den 22. maj. Interviewet drejer sig dels om min roman ”Vovestykker”, men også om mit yndlingsemne: Mere magt til de modne kvinder.

Jeg er født i 1949 og tilhører den store 68-generation, som jeg kalder en mellemgeneration. Da vi var børn, blev der ikke lyttet ret meget til børn og unge, men nu, hvor generationen er ved at blive ældre, er der mest fokus på børnene og de unge. Jeg tillader mig at citere lidt mere fra artiklen:

»Vores generation bliver da nok vanskelig at have på plejehjemmene, for vi vil ikke finde os i noget. Men det er jo ikke alle i min generation, der har gjort oprør, mange har været stille eksistenser, og dem vil jeg gerne give en stemme med min bog, måske kan jeg være med til at ændre billedet af den modne kvinde«

Videre skriver Jyllands Posten:

Camilla Lindemann selv i gang med at indstille sig på at blive ældre. For eksempel overvejer hun, om hun skal blive boende i sin lejlighed på fjerde sal uden elevator og p-plads.

»Jeg spurter mindre forpustet op ad trapperne end mange yngre, men det er jo ikke sikkert, at det bliver ved. Jeg er meget bevidst om, at jeg er 66 år. Tove Ditlevsen siger: Der bor en ung pige i mig, som ikke vil dø, og det gør der også i mig, men der er også en moden kvinde udenpå, som jeg skal tage hensyn til.«

Camilla Lindemann har masser af drømme om fremtiden. Om at skrive flere bøger, bo i udlandet og have et rigt kærlighedsliv. Hun ser ikke livet som én lang afvikling, men som en stadig udvikling.

»Min livsfilosofi er, at man skal vove noget, hvis man vil fortsætte med at opleve nyt. Derfor vil jeg blive ved med at have mod på flere eventyr. Der er en sidste gang for alting, og ja, man må opgive drømme undervejs, på den måde er livet en lang vemodig tagen afsked, men det er også et goddag til mange nye oplevelser.«

IMG_2521