Tilbage til naturen

Sov sent i nat. Vågnede klokken halv ni midt i skoven. Jeg er i mit sommerhus og nyder roen. Drikker kaffen på terrassen, mens jeg iagttager en spætmejse, der er flyttet ind i en af de fuglekasser, jeg har hængt op. Hr. og fru mejse har travlt med at hente føde til ungerne, og jeg ser dem flyve ind og ud af det lille hul med beundringsværdig energi. Jo ældre jeg bliver, des mere værdsætter jeg at være tæt på naturen. En spætte hænger i en mejsekugle ved foderbrættet. Et rådyr springer forbi. Jeg smiler. Næsten lykkelig. Så kører jeg til stranden og tager en dukkert.

Det er morgener som denne, da jeg kommer i gang i mit eget tempo, jeg synes livet som senior er privilegeret. Jeg er freelanceskribent og forfatter, og kan arbejde, når jeg har lyst, og hvor jeg vil. Jeg kan også lade være og læse en bog i stedet. Må hele tiden huske at minde mig selv om det gode seniror-liv.