Vejrudsigter og forfald

Er der ikke (alt for) mange vejrudsiger i tv og i radio? Mange gange om dagen står vejrværter, så populære som rockstjerner, og udpeger skyer og lavtryk, mens de fortæller, hvordan vejret eventuelt bliver. Allerværst er det, når de fortæller, hvordan vejret har været i løbet af dagen. Der var en, der fortalte mig, at det skyldes, at seere gerne vil vide, hvordan vejret har været hos venner eller familie i andre egne af landet.

Da jeg hverken er landmand eller sejler, nøjes jeg med at se ud ad vinduet, hvis jeg vil vide noget om vejrsituationen.

Alligevel skal dette blogindlæg handle om vejret. Som der har været megen snak om i år (i lighed med alle andre år, jeg kan huske tilbage på, og vid, at de er mange.)

I denne sæson klager folk over, at juli var for våd, og august er for kold og blæsende. Men jeg tilbringer en del tid i mit sommerhus, og fra mit vindue er der meget godt vejr at gå ud i.

Jo, det regner og stormer indimellem, men alligevel er der noget helt særligt ved august. Overflod blandt andet, masser af bær og frugter og svampe, lige til at samle og omdanne til forråd. Eller bare spise løs af. Jeg elsker at gå på stranden, der snart er øde, fordi badegæster er gået hjem, og livredderen har pakket sammen. Vandet er friskere på denne årstid, det eneste man skal frygte er brandmænd. Der er rigtignok noget vemod ved, at sommeren er ved at være forbi, men så glæder vi os til ild i brændeovnen (har smug-tændt-op i denne sommer) og tændte stearinlys. Sommeren kan være så stressende. Hver gang solen skinner, må vi fare ud og nyde det, og familien Danmark styrter ud til grillen, hvor mændene ifører sig sjove forklæder, mens de vender bøfferne og får ros for det.

I sensommeren og efteråret falder der mere ro på, og sådan er det også i livet. Selvom der er fokus på forfald, så kan man øve sig i at se det smukke i det, bare se på skoven, der falmer trindt om land. Desuden vil jeg ligne nævne, at en forstmand engang fortalte mig, at når det falmende løv falder til jorden, er de nye blade på vej.

Nå, nu siger meteorologerne, at de næste dage bliver vejret godt, så jeg må skynde mig ud i det.

IMG_3068